20.5.2023 klo 11-17

Paikkana Isojärven kansallispuisto, Heretyn kämpän pihapiiri

Kiitos kaikille mukana olleille! Tapahtuma oli erittäin onnistunut.

Tapahtuma kokoaa yhteen retkeilystä, vaeltamisesta ja luontoliikunnasta kiinnostuneet ja on osallistujille maksuton. Päivän aikana on mahdollisuus kuulla monenlaisia mielenkiintoisia tietoiskuja/luentoja, aiheina esimerkiksi kevytretkeilyvarusteet, maastopyöräily ja retkivideoiden tekeminen.

Pihalla katukirppis-tyylisesti myös retkikamakirppis. Voit tulla myymään itselle turhiksi jääneitä retkeilyvarusteita, tai tekemään löytöjä.

Pihapiirissä on päivän ajan paljon erilaisia eri valmistajien telttoja pystyssä. Pääset tutustumaan niihin, kokeilemaan miten niissä mahtuu makaamaan tai istumaan ja voit kysellä niistä käyttökokemuksia. Teltat eivät ole myynnissä!

Heretyn kämpässä toimiva kahvila on koko tapahtuman ajan auki, joten sieltä voi ostaa kahvilatuotteita ja keittolounasta. Sisätilassa on myös tuotemyyjiä, kuten esimerkiksi Vuoma company, Kevee gear ja Northern Lite.

Esiintyjät puhuvat pihalla olevassa kodassa, joka toimii ”esiintymislavana”. Katsojille ja kuuntelijoille ei ole katosta tarjolla, mutta luotamme siihen, että retkikansa osaa pukeutua säänmukaisesti. Illalla on mahdollisuus saunoa Heretyn saunalla. Klo 13-14 paikalla on Metsähallituksen edustaja Maija Mikkola, jolta voi kysellä kaikkea mieltä askarruttavaa (esimerkiksi kansallispuistojen säännöistä ja yrittäjien yhteistyösopimuksista).

Päivän seremoniamestareina toimivat Sauli Koskinen ja Kukka Laakso!

AIKATAULU (voi vielä täydentyä)

11.00 Päivi Mattila kertoo kirjoittamastaan Retki Suolle-kirjasta ja soilla retkeilystä

11.30 Antti Mäkinen kertoo luontoliikuntareitistöstä ja sen rakenteista

12.00 Keijo Vehkakoski puhuu aktiivisen pyöräilyseuran (CCIlves) toiminnasta

12.30 YLLÄTYSESIINTYJÄ! Luonnossa toimiva mieskuvaaja esittää.

13.00-14.00 Esiintyjätauko. Kahvilassa keittolounasta (veg.glut), Metsähallituksen kyselytunti, teltoilla kiertelyä, kirppistelyä

14.00 Marika Varpenius ja Luode-lehti

( Jens Schnabel (Longclaw adventures) kertoo retkivideoiden tekemisestä You Tubeen mahdollisimman vähällä kantamisella PERUTTU SAIRASTUMISEN TAKIA)

14.30 Marita Oljakka ja elinikäinen vaeltaminen

15.00 Anni Lemmetty (Anniliikuttaa) kertoo kiipeilystä Keski-Suomessa

15.30 Kevee gear (kotimaiset kevytretkeilyvarusteet)

16.00 Northern Lite (kotimaiset kevytretkeilyvarusteet)

16.30 ?

Viimeisen esiintyjän jälkeen virallinen ohjelma päättyy. Pihalle voi kuitenkin jäädä hengailemaan ja saunomaan.

Kirppismyyjät HUOM! Ottakaa joku alusta mukaan myyntikamoillenne, pressu tai pöytä. Myyntipaikkana Heretyn kämpän ja liiterin välinen alue, eli takapiha.

ESIINTYJÄT! Käytössä on isohko näyttö ja äänentoistolaitteet. Voit siis sisällyttää esitykseesi kuvia tai videota. Nettiyhteys on Heretyssä heikohko, joten varman toimivuuden kannalta suosittelemme jotenkin muuten kuin pilveen tallennettua esitystä.

VIERAAT! Parkkeeratkaa autonne tiiviisti, parkkikselle mahtuu autoja moneen riviin. Osoite on Kylämäntie 1335, Kylämä. Navigaattori löytää myös paikan ”Heretyn metsätyökämppä”

Tervetuloa verkostoitumaan, oppimaan, tekemään löytöjä tai tapaamaan muita mukavia retkeilyihmisiä!

Terveisin Heretyn isäntäväki, eli Minna ja Vesa Jakosuo