Ajankohta: 25.9.-1.10.2023 (6 yötä) –1 paikka jäljellä–

Hinta: 490€ (jokaista osallistujaa kohden lahjoitetaan sata euroa Luonnonperintösäätiölle)

Vaativuustaso: Melko vaativa

Kenelle: Sinulle, joka arvostat luonnon monimuotoisuutta

”Suuri riemu tulvahtaa rintaani. Täällä on sitä, mitä muualla ei enää ole. On erämaan laajuutta ja erämaan rauhaa.” Ote A. E. Järvisen tarinasta Kuin ruhtinaat, joka kertoo tämän vaelluksen paikoista.

Tämä vaellus vaatii aiempaa kokemusta vaeltamisesta (=vähintään kolmen yön mittaisista reissuista). Päivämatkat vaihtelevat kymmenen ja 18 välillä, mutta tahti on leppoisa säännöllisine taukoineen. Vaellamme osan ajasta polkujen ulkopuolella ja majoitumme telttoihin. Maasto on hyvin vaihtelevaa. Soiden poikki kulkevat pitkokset ovat heikkokuntoisia, joten vahva suositus kumisaappaille tai vedenpitäville vaelluskengille! Kynttiläkuusista pitävälle tämä kohde on paratiisi. Käymme myös Vongoivalla.

Huomioithan, että lähtöpaikkana on Kemihaara. Siellä ei ole palveluita ja sinne päästäkseen on auton hyvä olla kunnossa ja bensaa tankissa. Hiekkatie tuntuu loputtomalta korpitaipaleelta, mutta on kaiken sen arvoista. Puhelimen kuuluvuutta ei reissun aikana juurikaan ole.

Jos sinulla ei ole tunturiolosuhteisiin sopivaa telttaa tai muita varusteita, voimme järjestää niitä sinulle. Katso hinnasto täältä.

Ilmoittautuminen sähköpostilla erataival@gmail.com. Ilmoittautumisen jälkeen maksetaan 100€ ilmoittautumismaksu, loppuosa maksetaan 30vrk ennen vaellusta. Sinut liitetään whatsapp-ryhmään, jossa vaeltajat voivat tutustua toisiinsa ja sopia kimppakyydeistä. Kattava infokirje vaelluksesta ja yksityiskohdista tulee, kun porukka on kasassa.

Oppaina Minna ja Vesa Jakosuo