Ajankohta: 30.8.-5.9.2022 TÄYNNÄ

Hinta: 470€

Vaativuus: Keskivaativa

Ryhmäkoko: max 9

Tämä vaellus sopii sinulle jos

-Haluat kokea todellista erämaan rauhaa

-Et halua kohdata muita ihmisiä vaelluksen aikana

-Et halua suorittaa, vaan nautiskella


Erämaavaelluksilla liikutaan porojen poluilla, poissa ihmisten jäljiltä. Meillä ei ole pakollisia päiväetappeja, vaan teltat pystytetään kun siltä tuntuu. Päivämatkat ovat lyhyehköjä, että saamme iltaisin tehdä lenkin ilman kantamuksia ihailemaan auringonlaskuja tuntureiden rinteiltä.
Sinun ei tarvitse huolehtia! Valitsen sopivimmat reitit, etsin kauneimmat näköalat ja vien paikkoihin, jollaisia et uskonut Suomessa olevankaan. Luonto on vahvasti läsnä suurena erämaan avaruutena ja myös pienissä yksityiskohdissa, joita haluan sinulle näyttää. Vien sinut lempipaikkoihini, rauhaan ja hiljaisuuteen.
Karut kivikkotunturit, kaarnikan peittämät tasangot, rehevät jokilaaksot ja vilukkoja kasvavat puronvarret pienine putouksineen. Aina on aikaa ottaa kuvia, pysähtyä ihailemaan ja ihan vain nauttia hetkestä. Haluan sinun tuntevan olevasi lomalla.
Et saa tarkkaa reittikuvausta ennen vaellusta, koska kaikki voi muuttua. Joka aamu ja ilta tutkin karttaa ja suunnittelen tarvittaessa reitin päivä kerrallaan uudestaan. Joskus muutoksiin vaikuttaa olosuhteet, sade, tuuli tai muu yllättävä luonnon ilmiö, joskus taas asiakkaiden toiveet. Aina on pärjätty ja päästy ehjinä takaisin!

Päivämatkat pysyvät noin kymmenessä kilometrissä rinkkojen kanssa, kevyillä kantamuksilla enemmän. En mittaa vaelluksia kilometreissä, vaan päivissä, kokemuksissa ja huiputetuissa tuntureissa.

Muotkatunturin erämaa on upea. Vietämme lähestulkoon koko ajan avotunturialueella, kipuamme maisemien perässä huipuille ja etsimme ne kauneimmat telttapaikat, missä kelpaa aamukahvia nautiskella.

Poluton maasto edellyttää kohtalaista peruskuntoa ja sitkeää pääkoppaa, jos osuu huono keli. Oppaana Minna Jakosuo. Joko mennään?

Aamu