Ajankohta: 28.6.-2.7.2022

Hinta: 470€

Vaativuus: Helppo

Ryhmäkoko: max 9

Viiden päivän vaelluksen aikana tutustutaan kukassa olevien tunturikasvien lisäksi keskustelun ja harjoitusten avulla erämaaolosuhteissa tavallisimpien tapaturmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Minnan lisäksi oppaana on myös Essi, joka on sekä eräopas, että töissä Utsjoen ensihoidossa. Hän on myös aktiivisesti mukana Inarin vapaapalokunnan toiminnassa. Essillä on kuuden vuoden ajalta kokemusta myös retkeilijöiden pelastamisesta erämaista, joten hän tietää mitä reissuilla sattuu eniten.

Tavoitteet:

  • Kehittää retkeilijän itseluottamusta omiin kykyihin ja taitoihin toimia haastavissa tilanteissa erä-olosuhteissa.
  • Turvallisuusajattelun harjoittelu; mitä asioita ottaa huomioon retkelle/vaellukselle lähtiessä, erityisesti erämaaolosuhteisiin.
  • Pohtia mitkä ovat yleisimpiä tilanteita, joissa retkeilijä joutuu miettimään avun soittamista itselle tai muille luonnossa ollessaan. Kuinka apu pääsee paikalle ja kauanko se voi kestää, mitä sillä aikaa voisi/pitäisi tehdä?
  • Harjoitella yllättäen tapahtuvan tapaturman/sairastumisen hoitamista eräolosuhteissa.
  • Matalankynnyksen kurssi ensiapu- ja erätaidoista tavalliselle retkeilijälle.

Kurssin ajatuksena ei ole olla mikään äärimmäinen selviytymiskurssi, vaan harjoitella tavallisimpia eräolosuhteissa tapahtuvia tilanteita varten käytännössä. Keskustellaan miten ja miksi suunnittelulla, käytännön toimilla ja valmistautumisella voimme vaikuttaa omaan ja muiden turvallisuuteen.

Vaellus etenee aluksi jokivartta pitkin, kunnes nousemme tunturiylängölle kahdeksi yöksi. Kiipeämme ihailemaan maisemia Peltotunturin huipulle ja paluumatkalla ylitämme joen kahlaamalla.

Paikka varataan maksamalla 100€ varausmaksu (ei palauteta), loput hinnasta maksetaan myöhemmin. Saat ilmoittauduttuasi kattavan varustelistan ja sinut lisätään Whatsapp-ryhmään, jossa voi kysellä vaellukseen liittyvistä asioista, sopia kimppakyytejä ym. Lähtöpaikalle pääsee julkisilla (Muotkan Ruoktu). Varusteita on mahdollista lainata pientä huoltokulua vastaan. Oppaina Minna Jakosuo ja Essi Kölhi.

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen erataival@gmail.com

Maisemat Peltotunturilta
Essi Kölhi