Ohjatut vaellukset

Monella olisi halua lähteä kunnon vaellukselle, mutta kyky suunnitella ja rohkeus toteuttaa puuttuu. Vaelluksen suunnittelu vie aikaa, eikä sitä kaikilla ole. Myös erämaiden rauha ja koskematon luonto vetävät puoleensa.

img_0191
Kaldoaivin erämaa.

Olemme nyt ottaneet ohjelmistoomme ohjatut vaellukset. Erämaavaelluksilla on mukana opetuksellinen puoli. Siellä opetellaan vaelluksen aikana mm. suunnistamaan maaston mukaan, valitsemaan järkevimmät reitit, ylittämään vesistöjä ja valitsemaan parhaat yöpymispaikat. Liikutaan monenlaisessa maastossa ja saadaan varmuutta retkeilytaitoihin. Erämaavaelluksille lähtijällä on hyvä olla kohtalainen peruskunto, vaikka päivämatkat pysyvätkin alle 20 kilometrissä.

img_9921
Kaldoaivin erämaa.

Salamajärven vaellus on maastoltaan helpompi lukemattomine pitkospuineen. Nousuja ja laskuja ei juurikaan ole, vaan reitti kulkee pääosin soita ja niiden reunamia kierrellen. Välillä poiketaan upeissa vanhoissa metsissä, vihreän sammalmaton peittämissä  männiköissä. Kilpikaarnaiset hongat ovat monta syliä paksuja ja ovat nähneet monenlaista kulkijaa ennen meitä. Salamajärven vaelluksella on aikaa tarkkailla luontoa, ottaa kuvia ja vaikka vain istahtaa ja kuunnella luontoa. Pidämme tunnelman kiireettömänä ja rauhallisena.

img_5609
Salamajärven kansallispuisto.
img_5112
Salamajärven kansallispuisto.

On myös mahdollista pyytää ohjattua vaellusta muuna ajankohtana ja muuhun paikkaan. Kalenteri täyttyy seuraavan kauden osalta yleensä melkein vuotta etukäteen, joten kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä.

img_7830
Erttetvarrin poroaita, Paistunturin erämaa.

Antoisia vaelluksia, nautitaan luonnosta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s