Mitä me teemme?

-Suunnittelemme vaellukset niin, ettei turjaa autoilua synny ylenmäärin. Sesonkiaikana opas ajaa pohjoiseen ja vetää useamman vaelluksen peräjälkeen.

-Käytämme kimppakyytejä. Kyydissä istuu pitkillä matkoilla aina vähintään yksi matkustaja.

-Suosimme työmatkoilla paikallisia palveluja. Majoitumme paikallisten majoituskohteissa ketjuyritysten sijaan. Ostamme paikkakunnalta täydennystä, käytämme ravintolapalveluita. Jos ostamme ”tuliaisia”, ostamme aitoja paikallisia käsitöitä.

-Kunnioitamme paikallista kulttuuria ja jaamme siitä tietoa myös asiakkaille.

-Kunnioitamme luontoa. Emme järjestä vaelluksia valmiiksi ruuhkaisissa kohteissa tai kulumiselle herkissä ympäristöissä. Käytämme porojen polkuja. Emme sytytä turhaan nuotioita, vaan pärjäämme omilla retkikeittimillä. Kaikki omat roskat tuomme takaisin kotiin asti ja keräämme luonnosta myös muiden roskia, jos sellaisia tulee eteen. Valistamme roskattomasta retkeilystä ja luontoa kunnioittavista tavoista myös asiakkaita.

-Kaikki asiakkaamme ovat samanarvoisia. Emme syrji ketään millään verukkeella.

-Lahjoitamme rahaa luonnonsuojeluun.

-Kouluttaudumme koko ajan lisää kestävän luontomatkailun tiimoilta. Koulutamme myös omia työntekijöitä ja alan opiskelijoita/työharjoittelijoita kunnioittamaan luontoa.

-Kaikki palvelumme tarjoavat liikkumista omin lihasvoimin.

-Kannustamme asiakkaita käyttämään kimppakyytejä ja julkisia. Vaellusten lähtö- ja paluupisteet on mietitty niin, ettei omaa autoa välttämättä tarvitse.

-Mahdollistamme palvelut myös niille, joilla ei ole omia varusteita. Panostamme laadukkaisiin varusteisiin, että ne kestävät asiakaskäyttöä mahdollisimman kauan. Huollamme ja korjaamme ahkerasti, ettei aina tarvitse ostaa uutta.

-Meille luonto ei ole työpaikka, vaan ennemminkin työkaveri. Pidämme siitä huolta, niin sekin pitää huolen meistä!

Voit käyttää oman vastuullisen matkasi inspiraationa näitä tapoja ja luonto kiittää.