2015 paketissa

Jos mietin mitä mennyt vuosi on antanut, se on antanut paljon. Paljon enemmän, mitä olin osannut pyytää. Täytin kuluvana vuonna 40 ja halusinkin tehdä tästä vuodesta sellaisen, jota kelpaa kiikkustuolissa muistella. Ja kyllä kelpaa. Mutta toivottavasti niihin kiikkustuoliaikoihin on vielä matkaa. Tänään luin 60 vuotiaasta keski-ikäisestä miehestä Iltasanomista, joten en kai vielä edes keski-ikää kolkuttele…

IMG_3054

Vuoden 2015 aikana kävin paljon metsissä, vesillä ja tuntureilla. Nukuin liki sata yötä ulkona. Pelkäsin, olin suorastaan kauhuissani, voitin itseni, ylitin rajani, poistuin mukavuusalueelta, opin ihan hirmuisesti ja rakastuin yksin vaeltamiseen.

11703372_10153447461917103_863169640058355852_n

Tammikuussa näin Villin Vaelluksen ja aloin suunnittelemaan omaa reissua. Aluksi se tuntui aivan uskomattomalta projektilta. Minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta yksin reissaamisesta, sponsoreitten hakemisesta, näkyvyyden etsimisestä. Suuret kiitokset neuvoista kuuluu Retkipaikan perustajalle Antille, joka kannusti rohkeasti kyselemään apuja varusteiden hankintaan. Ajattelin ensin, että ketä minun reissu muka kiinnostaa, tavallisen keski-ikää kolkuttelevan ämmän hortoilut. Mutta kiinnosti ne. Yli 5000 ihmistä seurasi reissuni etenemistä. Keskellä Paistunturin erämaata pääsin oikein poseeraamaan yhteiskuvassa reissuani seuraavan kanssa. Sain ihan hirmuisesti voimaa ja intoa kaikilta ihmisiltä matkan aikana. Kiitos!

IMG_7928

Kuukauden yksinvaellus opetti minulle varmaan enemmän asioita, kun olin oppinut koko elämäni aikana. Opin tuntemaan itseni, tietämään tarpeeni, luottamaan omiin päätöksiini ja tietenkin opin aika paljon retkeilystä. Herkistyin tuntureiden kauneudesta, luonnon läsnäolosta, lumouduin hiljaisuudesta. Opin sietämään kipua, arvostamaan omaa kehoani kaikkine vikoineen.

20150823_165614

Kävin viime kesänä myös Laatokalla melomassa hurjimmissa aalloissa, mitä olen koskaan melonut. Siellä pelkäsin, mutta myös voitin pelkojani. Siellä tajusin selviytyväni melkeinpä mistä tahansa.

IMG_6161

Hiihdin talven aikana paljon umpihangessa. Kävin vaelluksella Salamajärvellä. Tykkäsin niin paljon tunturisuksista, etten pitkiin metsäsuksiin kajonnut koko talvena.

IMG_3824

Vuoden aikana minusta tehtiin muutama juttu lehteen, kirjoitin itse, annoin radiohaastattelun, olin telkkarissa. Hirveän paljon kaikkea uutta ja jännää! Suuret kiitokset kaikille asianosaisille.

IMG_7627

Seuraavasta vuodesta pyrin tekemään vähintään yhtä hienon! Elokuussa lähden taas kuukaudeksi erämaan rauhaan, huhtikuussa hiihdän Kebnekaisen ympäri, kesäkuussa melon pitkin Laatokan rannikkoja, lähimaisemissa retkeilen ja opettelen tenkaralla kalastamista. Onhan tuossa tekemistä.

Täyttäköön raikas ilma tulevan vuotenne!

Minna

One thought on “2015 paketissa

  1. TapaniK sanoo:

    2015 on ollut hyvä retkeilyvuosi täälläkin. Mutta kyllä ensi vuodesta voisi silti tulla vielä pikkuisen parempi 🙂 Kiva on ollut seurata tekemisiäsi. Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s