Ajankohta: 30.7.-5.8.2023 (6 yötä) – – – TÄYNNÄ—

Hinta: 490€

Vaativuustaso: Melko vaativa

Kenelle: Sinulle, joka haluat haastaa itseäsi upeassa erämaassa

Tämä vaellus vaatii aiempaa kokemusta vaeltamisesta (=vähintään kolmen yön mittaisista reissuista). Päivämatkat vaihtelevat kymmenen ja 20 välillä, mutta tahti on leppoisa säännöllisine taukoineen. Vaellamme koko ajan polkujen ulkopuolella ja majoitumme telttoihin. Maasto on Kaldoaivissa loivia tuntureita, jääkauden jälkiä, jokia ja järviä. Kaldoaivista on helppo sanoa, että siellä ei ole mitään, mutta siellä on kaikki! Vaelluksella pääsee harjoittelemaan jokien ylityksiä ja parina päivänä voidaan vetäistä vähän pidemmät kävelyt. Sää vaikuttaa tässä erämaassa paljon, koska avotunturissa tuuli voi yltyä myrskylukemiin helposti. Varaudu siis monenlaiseen, äläkä säikähdä, sillä pidän kyllä huolta kaikista ja muutan suunnitelmia tarpeen mukaan.

Itseasiassa mitä minä tässä jaarittelen. Tutkin karttaa ja löysin niin mielenkiintoisen harjun järven keskeltä, että haluaisin päästä sitä katsomaan!

Jos sinulla ei ole avotunturiolosuhteisiin sopivaa telttaa tai muita varusteita, voimme järjestää niitä sinulle. Katso hinnasto täältä.

Ilmoittautuminen sähköpostilla erataival@gmail.com. Ilmoittautumisen jälkeen maksetaan 100€ ilmoittautumismaksu, loppuosa maksetaan 30vrk ennen vaellusta. Sinut liitetään whatsapp-ryhmään, jossa vaeltajat voivat tutustua toisiinsa ja sopia kimppakyydeistä. Kattava infokirje vaelluksesta ja yksityiskohdista tulee, kun porukka on kasassa.

Oppaana Minna Jakosuo