Välineistä

Retkeilyä helpottaa kunnon välineet, ellei halua harrastaa metsäilyä ns. perinteitä vaalien. Ei siinäkään toki mitään vikaa ole, mutta kerron nyt vähän omista vermeistäni.

Telttana on yksin yöpyessä kätevä Jack Wolfskinin yhden hengen majoite. Pakkauskokokin on niin pieni, että mahtuu kajakin tavarasäilöön. Eihän se mikään viihtyisä oleskeluteltta ole, mutta ajaa asiansa yöpymiseen. Vaatteidenvaihto on aika hankalaa sisätiloissa matalan korkeutensa takia.

Kenkinä ehdottomat suosikit ovat New Balancen Minimus trail-kengät. Ne ovat maastojuoksuun tarkoitetut paljasjalkakengät, joissa ei ole saumoja sisäpuolella (sopii siis käytettäväksi myös ilman sukkia). Pohja suojaa teräviltä kiviltä, mutta päästää kosteuden sisään ja ulos. Pidän kenkiä juostessa, meloessa, kävellessä, kauppareissuilla, siis koko ajan. Ainoa miinus on naisten mallin valkoinen väri, joka heti ensimäisellä metsälenkillä suohon uppoamisen jälkeen muuttui hiukan tummemmaksi…

Keittimistä ehdottomaksi suosikiksi on noussut risukeitin Bushcooker, jossa minulla kulkee mukana Primuksen pieni kattila ja paistinpannu, joka toimii myös kantena kattilaan. Koko viritykselle olen ommellut nahkaisen säilytyspussin, jonne mahtuu lisäksi sytykkeitä (itse suosin tuohta) ja tulitikut. Kun on tuohta mukana, tulet saa syttymään kosteallakin kelillä. Kyllä sen verran aina löytyy palavaa risua jostain.KuvaKuvaKuvaKuva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s