Ajankohta: 5.4.-11.4.2023 (TÄYNNÄ) ja 13.-19.4.2023 (TÄYNNÄ)

Vaellus on haastava, vaatii kuntoa ja talvivaelluskokemusta.

Hinta: 600€

Hinta sisältää ahkion (jokaiselle osallistujalle oma), bensakeittimen per telttakunta, teltan (telttaparit)

Hiihtomatka on noin 100km.

Tämän huikeita maisemia sisältävän vaelluksen aikana kierrämme Ruotsin korkeimman vuoren/tunturin, eli yli kahteen kilometriin nousevan Kebnekaisen. Puolet vaelluksesta sijoittuu alas jokilaaksoon ja puolet ajasta vietetään tunturiylängöllä avotunturialueella puikkelehtien vuorten välissä. Vaelluksella vietetään kaikki 6 yötä teltoissa. Reissu on luokiteltu haastavaksi pitkien nousujen takia, myös haastaviin keleihin on syytä varautua. Lähtö- ja paluupaikka sijaitsevat Nikkaluoktan tunturiasemalla Kiirunan kunnassa. Kesken vaelluksen pistäydymme myös Kebnekaisen juurella sijaitsevalla fjällstationilla, jossa voi halutessaan juoda vaikka oluen tai ostaa matkamuistoja.

Tämä opastettu hiihtovaellus sopii sinulle, joka pidät uskomattoman upeiden maisemien hämmästelemisestä. Pieni vaivannäkö ja itsesi haastaminen eivät ole sinulle kynnyskysymyksiä, vaan sitä, mitä hyvältä reissulta odotatkin.

Oppaat Minna ja Vesa Jakosuo pitävät huolen turvallisuudesta, suunnistamisesta ja reittivalinnoista, joten sinun tehtäväksesi jää nauttiminen. Ja ehkä vähän hiihtäminenkin! Taukoja pidetään, eikä koskaan ole niin kiire, etteikö voisi pysähtyä ottamaan valokuvia, tai ihmettelemään maisemia, riekkoja, kiirunoita tai hirviä, joita alueella näkee useita joka kerta!