Umpihanki kutsuu

IMG_2285Tänään käytiin tunturisuksilla lumisessa keskisuomalaisessa metsässä. Lunta oli ihan hirmuisesti, paikoin jopa metri! Hiihdeltiin yhteensä viitisen kilometriä aika raskaassa maastossa kierrellen latuhöylän vetämät urat kaukaa. Huskykin meinasi väsyä, kun lunta oli niin paljon. Se painautui välillä hankeen makaamaan ja viilentämään itseään. Paljon näkyi eläinten jälkiä lumilla. Jäniksiä oli ollut liikenteessä oikein urakalla ja muutamat näädänkin jäljet löytyi.

IMG_2305Puolimatkassa testattiin Bioliten risukeitintä. Oltiin tehty polttopuut valmiiksi kuivista koivuklapeista. Tämä oli ensimäinen kerta, kun tein valmiit puut. En ole ennen risukeittimien kokoontumisajot-ryhmään liittymistä tullut moista edes ajatelleeksi. Olen ollut viikonkin melontareissuja Laatokalla risukeittimellä ja keräsin myös sateella oksat maastosta. Aina olen ruuan saanut tehtyä… Tänään kuitenkin pelattiin varman päälle ja nopeasti kahvit saatiinkin!

IMG_2325Bioliten keittimessä on akkukäyttöinen tuuletin, joka tehostaa ilman kiertämistä puupesässä. Tuuletin lataa puun tuottamalla lämmöllä akkuaan. Akussa on paikka USB-johdolle ja sillä voi ladata vaikkapa puhelinta reissun päällä. Perinteet kohtaa nykyajan! Tuuletin toimi loistavasti, koivuklapit syttyivät hetkessä ja vesi kiehui yllättävän sähäkästi. Ei ehditty edes istuskelemaan kahvia odotellessa.

IMG_2335Kahvit ja suklaat syötyä oli hyvä jatkaa hiihtämistä. Sukset ovat loistavat näköjään maastosta riippumatta. En enää vaihtaisi takaisin pitkiin ja kömpelöihin eräsuksiin muutoin kuin nostalgiamielessä pienelle lenkille.

IMG_2318

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s