Yksinvaelluksen valmisteluja

Reissuun on nyt kaksi viikkoa. Aika on karannut käsistä ja toisaalta haluaisin jo lähteä. Paljon on tehty ja säädetty, loppuhionta vielä puuttuu.

Varmoja mukaan otettavia varusteita:

Vaatteita otan aika rajallisesti. Mukaan lähtee Haglöfsin windstopper housut ja Lim-sarjan ohuenohut kuoritakki plus paksumpi ja kaiken kestävä Haglöfsin kuoritakki. Warmpeacen untuvainen taukotakki on osoittanut monipuolisuutensa ja tarpeellisuutensa jo parilla reissulla. Se pakkautuu pieneen taskuun ja on ihan superlämmin! Yöksi tungen sen kuivapussiin ja pidän tyynynä.

IMG_5768Sisemmässä kerroksessa suosin merinovillaa, koska ihmisellä on tapana alkaa haisemaan raskasta rinkkaa kantaessa tai yleensäkin ollessaan peseytymättä päiväkausia (saati sitten viikkokausia). Eli mukaan lähtee merinovillaisia alushousuja (3kpl), urheilurintaliivit, sukkia 3 paria, huppari ja kerrasto. Pipo ja hattu tietenkin ja sormikkaita. Yhden teepaidan saatan ottaa vielä lisäksi, jos vaikka hellettä sattuisi tulemaan. Villasukkia otan kahdet, toiset yöksi ja toiset käyttöön. Pidän vaelluskengissä kaksia sukkia (ohuet linerit ja päälle villaa).

Kenkinä lähtee reissuun Hanwag Tatra Lady GTX ja Salomonin Speedcross maastojuoksukengät.

Keittiöhommiin lähtee pieni Trangia kaasupolttimella. Olen perin ihastunut siihen pieneen ja pippuriseen settiin. Nopeaa ja tehokasta! Kupilkan kuksasta juon (pika)kahvini ja syön suoraan kattilasta tai BlåBandin pussista Sea To Summitin pitkävartisella lusikalla. Puukon virkaa suorittaa Opinellin taittoveitsi.

IMG_5758Kalastan teleskooppivirvelillä ja ostin jonkun pienen ja kevyen haavin helpottamaan kalojen ylös saamista. Uistimia on pieni rasiallinen, vinkkejä on saatu monelta taholta. Nämä on kai salaisuuksia, en tiedä. No otan kuitenkin saman lipan mukaan, jolla olen harjuksia saanut aiemminkin. Se on musta, jossa on keltaisia pilkkuja. Ja sitten niitä, mitä kaikki Lapissa käyttävät. Ostin kalastusta varten Leathermanin Freestylen. Siinä on sivuleikkurit ja veitsi, eikä mitään turhaa. Saa koukut irti kaloista ja kalastajasta.

Ruokaa otan järkevän määrän. En ota mitään turhia napostelu- ja herkuttelupussukoita, koska ne ovat jääneet kotiin tuotaviksi aina. Syön vaikka suklaalevyn sitten, kun käyn kylillä. Päiväkahville aion ottaa jotain makeaa kaveriksi. Muuten herkun virkaa toimittaa Arctic Warriorsin energiashotit, joita voi puristaa vaikka aamupuuron sekaan tai syödä suoraan pakkauksesta. Aamuisin syön raakapuuroa tai mysliä, lounaalla nuudeli-lämminkuppi-mössöä ja illallisella tuhti ateria BlåBandilta tai suoraan järvestä. Illaksi on myös kaakao ja joinakin iltoina yömyssy venäläistä villiyrttiviinaa (Karjalan Balsamia). Välipalana vedän energiapatukan (Rawbite ei sula mössöksi kuumallakaan kelillä). Ruuissa on vaihtelua. Olen kuivannut wokkivihanneksia, bataattia, sieniä, villiyrttejä ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Couscous on mieluista, soijarouheesta saa paljon protskuja ja toivon löytäväni mustikka- ja lakka-apajia.

Kuvata aion Canon 600D:llä ja puhelimella (Samsung Galaxy S4 active).

Treenaamisen puolesta on välillä ollut hiljaisempaa ja välillä olen ahkeroinut. Työ vie ihmispolon elämästä paljon hyvää harrastusaikaa, valitettavasti. Kun olen ahkeroinut, olen lenkkeillyt painoreppu / -rinkka selässä ja tehnyt askelkyykkyjä. Enpä juuri muuta. En vierasta ruumiillista työtä, joten kunto pysyy yllä aikalailla luonnostaan. Ja koirat pitää liikkeellä.

11755771_10153430889847103_2062397981241445393_n

5 thoughts on “Yksinvaelluksen valmisteluja

 1. TapaniK sanoo:

  Hyvältä näyttää – paitsi mainintasi ”lakka-apajista”. Täällä pohjoisessa ne ovat hilloja 😉

 2. ville sanoo:

  hyvältä vaikuttaa! otahan tarpeeksi lämmintä mukaan. just tultiin viikon reissulta kaldoaivilta ja yöt oli melko vilpoiset. +3 kävi alimmillaan.

  1. erataival sanoo:

   Täytynee ottaa paksutkin merinot matkaan. Kiitos kun kerroit! Kolea on tämä kesä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s