Nuuksio

Vaikka aina tulee automaattisesti ajateltua pohjoista, kun suunnittelee retkeilyä, käänsimme kelkkamme. Pari yötä Nuuksiossa näytti, kuinka hieno puisto se on.

IMG_5875Ensinnäkin olen sitä mieltä, että maassamme pitäisi olla paljon paljon enemmän Nuuksion kaltaisia kansallispuistoja. Puistoon pääsee bussilla, reitit on todella selkeästi merkattuja ja polut niin helppokulkuisia, että retkeily siellä sopii kaikenikäisille ja kaikenlaisille luonnonystäville. Puistossa oli partiolaisten ylläpitämä ihana kahvila huippuhienon luontokeskus Haltian lisäksi. Telttapaikan pystyi vuokraamaan pientä korvausta vastaan täysin omaan käyttöönsä. Palveluja oli siis tarjolla ja niitä selvästi käytettiin! Hyvän kelin aikana poluilla riitti kulkijoita paljon! Parkkipaikat (joita oli useita ja reilun kokoisia) olivat täynnä.

IMG_5901Kun mietin Keski-Suomen kansallispuistoja, ei julkisilla taida päästä kovin lähelle. Olen varma, että palveluja ja näkyvyyttä kaivattaisiin monen puiston yhteyteen. Jotain pitäisi keksiä!

IMG_5833 IMG_5922

IMG_5862 IMG_5855

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s