Vaatteet kuukauden reissulla

Ajattelin kirjata tarkemmin mietteitäni mukana olleista vaatteista. Mikä oli hyvää, mikä huonoa, mitä teen ensi kerralla toisin ja mistä en luopuisi enää mistään hinnasta. Kuukausi oli pitkä aika ja vaatteet saivat kunnon testin monessa suhteessa. Joitakin piirteitä tuli arvostettua kovastikin, kuten nyt esimerkiksi keveyttä ja vedenpitävyyttä.

20150827_134625Aloitetaan alta. Mukanani oli kahdet merinovillaiset hipsterit. Toiset oli jalassa ja toiset kuivumassa tai pesua odottamassa. Inhoan liian kireitä alkkareita ja tilasin sellaista kokoa, joka ei kiristä (L). No ei kiristänyt. Hanuri kutistui ja housut lökötti. Ei ole kiva jos alushousut roikkuu. Mutta materiaali oli ihanaa ohuenohutta merinovillaa, joka ei haissut pahalle.
Rintavarustukselle oli myös merinovillainen urheilutoppi ja toisena keinokuituinen. Molempia käytin enkä kumpiakaan pessyt reissun aikana. Topin laitoin aina yöksi tuulettumaan teltan eteisen pyykkinarulle.

IMG_6732 IMG_6731 IMG_6733 IMG_6729

Sukkia oli mukana yllättävän monet. Oli yhdet silkkiset linerit, kahdet merinovillaiset ohuet sukat ja kahdet villasukat. Toiset villasukat oli pelkästään nukkumista varten. Yhdet merinovillasukat kuluivat kantapäistä niin puhki, että olivat jo ihan käyttökelvottomat. Käytin siis joka päivä alla ohuita sukkia ja päällä yksiä samoja villasukkia. Näitä vaellusvillasukkia en pessyt kertaakaan. Ne eivät ihme kyllä haisseet pahalle, mutta olivat toki aika ”jämäkässä” kunnossa reissun päätyttyä… Ylitin joet merinosukat jalassa, ettei kivet luistaneet jalkojen alla.

IMG_7526Öisin oli päälläni merinovillakerrasto. Housut on Devoldin paksut merinopöksyt ja paita oli joku halpa, vähän löysämallinen jostain marketin alennusmyynnistä ostettu (Skifi).  Näitä en käyttänyt muuten kuin teltan sisällä.
Vaeltaessa oli jalassa Fjällrävenin housut (juttua Retkipaikka.fi-sivulla) ja merinovillahuppari. Paita oli mahtava! Se oli ohut, mutta silti se lämmitti kylminä päivinä juuri sopivasti. Päänmukainen huppu oli välillä laitettava hatun alle ja se istui päässä kuin kypärämyssy. Edessä oleva vetoketju oli hyvän pituinen, sitä avaamalla sai helteellä vähän lisää ilmanvaihtoa. Hihoissa oli reiät peukaloille. Ainoa mikä paidassa ihmetytti, oli kyljissä kulkevat kaistaleet eri kangasta. Paita ei haissut muualta, mutta juurikin näiden kaistaleiden kohtiin hien haju alkoi jossain vaiheessa sen verran kertyä, että katsoin parhaaksi pestä paidan. No, onkohan tuo nyt kauhean paha, jos kerran kuussa joutuu pesemään…
Adidaksen T-paita oli helteiden varalle mukana. Se oli tyhmä valinta. Paita oli painava ja liian paksu hellepaidaksi. Joku ohuenohut urheilutoppi olisi ollut parempi vaihtoehto.
Turhaan mukana oli XXL:stä vitosella ostettu ohut fleece. Käytin sitä ainoastaan lakanana makuualustan päällä. Ensi kerralla jätän sen kotiin.

IMG_6968Sateen varalle oli kirppikseltä joskus ostetut paksut kuorihousut, jotka on varmaan tarkoitettu lasketteluun. Ei minkäänlaista hengittävyysominaisuutta. Aivan kamalat kävellä. Sateellakin hiki valui pitkin kinttuja, enkä keksi housuista muuta hyvää sanottavaa, kuin että voin talvella laittaa ne jalkaan kun menen talviverkoille. En muuten!

IMG_7109
Takkina oli toissakeväänä ostamani Haglöfsin LIM-sarjan kuoritakki. Se on ihanan kevyt ja sen voi suorastaan unohtaa päälle. Se pitää sateen ja tuulen ulkopuolella ja hien sisäpuolella. Ei siis mikään urheilutakki, mutta ajoi hienosti asiansa reissussa.
Toinen takki oli Warmpeacen Vikina Jacket, keltainen untuvatakki. Se pakkautuu pieneen pussiin, ei paina mitään (330g) ja lämmittää ihanasti! Yöt se toimi tyynynä, kun tungin sen kangaskassiin. IHANA. Paras takki aikoihin. On ollut joka euron arvoinen.

IMG_0469

IMG_7627Pipona oli polarfleeceä oleva pehmeä kevyt peruspipo. Käytin sitä kolealla ja yöllä. Päivisin oli päässä Fjällrävenin karjapaimenhattu, jonka lierit saa neppareilla sivuille kiinni. Leuan alla oli nauhat, ettei tarvinnu pelätä hatun lentävän tuulen mukaan. Leveä lieri oli ihan superhyvä! Siitä oli iloa hyttyshupun kanssa, verkko ei päässyt naamaan kiinni. Sateella silmälasit ei kastuneet ja auringossa ei häikäissyt. Siis ihan joka keliin sopiva!
Merinovillaiset sormikkaat oli hyvät, käytin niitä parina päivänä.

20150822_171954Vaelluskengillä kuljin joka päivä. Hanwagin tatrat toimivat moitteettomasti. Salomonin maastojuoksukenkiä käytin leirikenkinä. Seuraavalla kerralla hommaan Crocksit. Olen ollut vastarannankiiski ja pitkittänyt niitten hommaamista, koska en vaan tykkää niistä yhtään. Jos löydän jostain kirkkaankeltaiset niin ostan. Oishan ne kevyet ja ihan kivat jokiakin ylittäessä.

Sain Partioaitalta reissulla mukana olleet merinoalusvaatteet, sukat ja hupparin sponsoriapuna. Scandinavian Outdoor Store lahjoitti hatun. Fjällräven antoi housut testiä varten.

3 thoughts on “Vaatteet kuukauden reissulla

 1. TiJuhana sanoo:

  Kiitos näistä huomioistasi vaatteiden suhteen, auttaa omia reissuja suunnitellessa. Itse olen myös vannoutunut merinon ystävä, muutama vuosi sitten niihin siirryin myös kesäreissuilla ja ei kyllä ole kaduttanut yhtään. Kesähelteillä merino t-paita ei ole kuuma, minulla on semmoinen ohuenohut Icebreakeri ja vähän paksumpi Aclima. Molemmat toimii. Devoldeja käytän yöpukuna ja joskus tuulisina, viileinä päivinä vaellushousujen alla. Vaellushousut on olleetkin minun ”ongelma”, tällä hetkellä käytän joskus prismasta ostamiani tekokuitusysteemejä jotka pitää sääsket loitolla, kuivuu nopesti mutta ei pidä kosteutta. Mutta ovat superkevyet niin siksi tykkään, ja joustavat myös!
  Taukotakkina on ollut Haltin untuvainen taukotakki joka on jo niiiiin reissussa rähjääntynyt ja moneen kertaan paikattu, että kirjoitin juuri joulupukille uuden toivossa. Siksikin kiinnostaa tuo sinun takkisi, joka on paitsi pinkin lisäksi toinen oikea värivaihtoehto niin myös kevyt. Mistä mahdoit sen hommata, että tietäisin vinkata pukille?

  Joskus aiemmin kommentoinkin kirjoituksiasi, meillä on myös pitkä reissu suunnitteilla 2018 kesälle. Blogia kirjoitin silloin, kun ensimmäistä unelmaamme toteutettiin (muuttoa lappiin) mutta en vielä siinä reissumielessä ole sinne kirjoitellut, koska sitä ei ole julkilausuttu muualla kuin omissa suunnitelmissamme :).

  1. erataival sanoo:

   Untuvatakki on Partioaitasta, näytti olevan tarjouksessa nyt. Mistä minä löytäisin blogisi?

 2. Jani Pasanen sanoo:

  Taitaa olla niin että tällä hetkellä crocsin valikoimista keltainen väri löytyy vain lasten Classic – mallista ja joistain saappaista. Oman kokemuksen perusteella voi suositella Offroad mallia. Hieman jykevämpi ja enemmän pintaa pohjassa. Omat ovat kestäneen kohta 10v. Säädettävällä Turbostrapillä saa kengän pysymään hyvin jalassa. Tavallisista malleista on hajonnut remmit kaikista nuo eivät vielä koskaan. Tavallisilla malleilla on käynyt myös joskus niin että jalan livetessä liukkaalla kivellä on jalka päässyt luikahtamaan pois remmin välistä ja sitten ollaankin oltu turvallaan. Ovat hieman kalliimmat mutta niitäkin näkyy välillä Crocs liikkeissä ja nettikaupassa alessa ~25€.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s